Актуелно

Информации за ендометријален карцином

Ендометријалниот карцином се смета за најчестиот тип на гинеколошко малигно заболување во Европа...

Прочитај повеќе

Претставување на 4P-CAN проектот во Европскиот Парламент и Светската Здравствена Организација (WHO)

4P-CAN Проектот за персонализирана примарна превенција од рак со граѓанско учество и овозможување на дигитални и социјални иницијативи ја одбележа првата година од спроведувањето на активностите, докажувајќи дека стратегиите за примарна превенција од рак имаат можност да се адаптираат согласно потребите на граѓаните на Источна Европа

Прочитај повеќе

Сеќавање на КОВИД-19, лекции и перспективи

Во време кога светот сè уште се опоравува и учи од пандемијата на КОВИД-19, Здружението за помош и поддршка на пациенти со гинеколошки заболувања ФЕМИНА М Скопје, на 28 Февруари 2024 година, одржа еден посебен настан кој ги осветли лекциите научени во текот на последните години, како и идните перспективи за превенција и справување со пандемии.

Прочитај повеќе

Јануари - месец за подигнување на свеста за превенција на рак на грло на матка

Јануари е месец за подигнување на свесноста за превенција на рак на грло на матка и се одбележува интернационално, односно во светски рамки.

Прочитај повеќе

ВЕБИНАР -“Препораки за подобрување на националната стратегија за превенција од рак на грло на матка”

Погледнете го вебинарот

Прочитај повеќе

Популарни вести

СТАНИ ЧЛЕН НА
ФЕМИНА М