Актуелно

Јануари - месец за подигнување на свеста за превенција на рак на грло на матка

Јануари е месец за подигнување на свесноста за превенција на рак на грло на матка и се одбележува интернационално, односно во светски рамки.

Прочитај повеќе

ВЕБИНАР -“Препораки за подобрување на националната стратегија за превенција од рак на грло на матка”

Погледнете го вебинарот

Прочитај повеќе

Нова веб страна на проектот #4pcan

Дознајте повеќе за истражувањата во областа на персонализираната примарна превенција од рак, каде што граѓанското учество и социјалната иновација имаат централна улога.

Прочитај повеќе

Прашалник

Прашалникот е дел од проектот „Подигнување на свеста и разбирање за важностаод превенција од КОВИД-19 кај пациенти со хронични состојби од Романија, Бугарија, Молдавија и Северна Македонија".

Прочитај повеќе

МИТ : Ракот на грлото на матката е само здравствен проблем

Грлото на матката е сериозен ризик за жените во многу земји кои се во развој , како и на нивниот социјален и економски развој, оваа болест се заканува да го попречи напредокот направен во последната деценија во здравјето на мајките, образованието , родовата еднаквост и сиромаштијата.

Прочитај повеќе

Популарни вести

СТАНИ ЧЛЕН НА
ФЕМИНА М