Нова веб страна на проектот #4pcan

Дознајте повеќе за истражувањата во областа на персонализираната примарна превенција од рак, каде што граѓанското учество и социјалната иновација имаат централна улога.

Прочитај повеќе

Прашалник

Прашалникот е дел од проектот „Подигнување на свеста и разбирање за важностаод превенција од КОВИД-19 кај пациенти со хронични состојби од Романија, Бугарија, Молдавија и Северна Македонија".

Прочитај повеќе

МИТ : Ракот на грлото на матката е само здравствен проблем

Грлото на матката е сериозен ризик за жените во многу земји кои се во развој , како и на нивниот социјален и економски развој, оваа болест се заканува да го попречи напредокот направен во последната деценија во здравјето на мајките, образованието , родовата еднаквост и сиромаштијата.

Прочитај повеќе

МИТ : Ракот на грлото на матката е судбина

Ракот на грлото на матката може да се превенира. Сеопфатниот пристап кон ракот на грлото на матката во комбинација со редовната вакцинација против ХПВ пред стапување во сексуални односи, како и скрининг методите и третманот на преканцерозните лезии, можат да ја направат оваа болест минато.

Прочитај повеќе

HPV вакцината во превенција и терапија

HPV ВАКЦИНАТА ВО ПРЕВЕНЦИЈА И ТЕРАПИЈА(DeVita, Hellman, and Rosenberg's Cancer: Principles and Practice of Oncology, 8Th edition)

Прочитај повеќе

Популарни вести

СТАНИ ЧЛЕН НА
ФЕМИНА М